skip to Main Content

Sommersjov TRYK & TEKSTIL

Det hyggelige billedskolelokale i karlemoseparken nr.105 var rammen omkring en 4 dages workshop d. 26.-29. Juli 2022 for børn i alderen 7-13 år med tryk og textil som tema.

Trykketeknikkerne som vi afprøvede med børnene var med forskellige hverdagsobjekter som f. eks. runde ringe, der kom frem ved at bruge køkkenrullerør samt forskellige låg fra bøtter. Bobelplas og bølgepap blev klippet ud i former og brugt til at trykke med tekstilfarve på stoffet én af gangen til det formede et mønster.

Næste trykketeknik vi brugte var skumplastplader, hvor man kunne tegne sit eget motiv ved at trykke hårdt med en blyant og lave fordybninger. Pladerne kunne også klippes ud i former så man kunne skabe små motiver og blande dem med de andre trykkemetoder eller i et mønster.

Monoprint prøvede vi også af: På plexiglasplader malede vi et motiv med tekstilmaling, hvor man kunne rette, korrigere og tilføje farve indtil billedet var som ønsket. Dette motiv blev så lagt på hvidt stof og kørt igennem trykken.

Et andet populært motiv blev også blade og blomster fra området. Når vi påførte farve med rulle på planterne, kunne de igen trykkes på et stykke stof enten med hænderne eller i trykken. Det blev til smukke monokrome blade og blomstermotiver, hvor man kunne se alle årene i bladene og stilke.

Akvarel effekt med pastelsfarver på vådt stof gav en meget smukt flydende overgang mellem farverne og var måske den textilfarvetknik, der var mest efterspurgt. Smukke vådt i vådt effekter fremstod nemt og tilfredstillende på stoffet.
Om eftermiddagen, når tryk og vandfarve var tørret, blev de forvandlet til scrunchies og små fine poser og japanske knudetasker med for. De ældste børn fik lov at sy deres egne ting, de mindre fik hjælp.

Det blev 4 hyggelige dage med arbejdsom stemning og alle fik fine resultater med hjem i form af viskeskykker, hårelastikker/scunchies og poser med løbegang og bindebånd i forskellige størrelser samt fine knudetasker, alle i fine mønstre og farver.

Underviser: Helle Witte Christiansen
Back To Top